Nederland: Eindhoven, Zaterdag 14 & Zondag 15 April 2018

GEFACILITEERD (IN HET ENGELS) DOOR GW SISTER: KARIN ENFIELD de VRIES

(View this page in English)

Boekingen voor 15 maart 2018: Vroegboekprijs € 395,-
Voor boekingen na 15 maart 2018 : € 450,-
Boek nu met een aanbetaling van  € 150, –

Er is leven na ongewilde kinderloosheid, ongeacht wat de media, je vrienden, je moeder en je innerlijke bitch je willen doen geloven! Een leven wat betekenis heeft en voldoening geeft aan jou, omdat jij het zelf zo voor jezelf gemaakt hebt.   

Dit Gateway Women Reignite Weekend is voor jou als jij:

 • Een vrouw bent die graag kinderen had gewild maar voor wie dit niet gelukt is, om welke reden dan ook: onvruchtbaarheid, niet de juiste partner ontmoet, partner wilde geen (of meer) kinderen, chronische ziekte, slecht getimede relatiebreuk, enz, enz. Er zijn zo veel verschillende manieren waarop dit kan gebeuren…
 • Moeite hebt met relaties met vrienden en familie omdat je “niet in het plaatje past”
 • Je afvraagt waar je “Mojo” (levenslust) is gebleven, en waar je in hemelsnaam moet beginnen met zoeken!
 • Eenzaam en verward bent over jouw plaats in de maatschappij terwijl je om heen alleen maar moeders en gezinnen ziet…
 • Weet dat je iets zou moeten veranderen in je leven, maar dat je hiervoor geen puf, energie of inspiratie hebt en je je af vraagt; “En nu?….
 • Zorgen hebt over ouder worden zonder kinderen…
 • Boos bent omdat je “alles volgens het boekje gedaan hebt” en “dit” alsnog de uitkomst is!

Dit Reignite Weekend zal, in het Engels, worden begeleidt door  Karin Enfield de Vries, die persoonlijk door Jody Day, de oprichter van Gateway Women, getraind is.

Karin Enfield de Vries is 39 en woont op de Nederlands/Belgische grens met haar Britse man en 6 katten. Ze werkt in Business Transformation en Change Management, waarin ze mensen en teams begeleidt door grote veranderingen op de werkvloer, daarnaast houdt ze van Yoga, zingen en hardlopen. Ongewild kinderloos na een radicale hysterectomie op haar 33e, als onderdeel van haar behandelplan voor baarmoederhalskanker. Ze was “verwend” met informatie over omgaan met kanker, lotgenoten groepen en support, maar op haar vragen over het omgaan met ongewilde kinderloosheid en de rouw die daar bij komt kijken bleef het akelig stil. Na lang zoeken vond ze Gateway Women en na enige aarzeling, heeft ze deelgenomen aan Jody’s “Online Bee” programma (een 12 maanden durend Mentorship programma om je Plan B te bepalen) en is ze naar London gereisd om daar een Reignite Weekend bij te wonen. Karin spreekt vloeiend Nederlands en Engels en zal meerdere weekenden begeleiden in beide talen in zowel Nederland als België.

Zoals Karin schrijft: “Het Reignite Weekend was waar ik mijn vuur weer heb gevonden en het voelt alsof ik de laatste regels van het slot van mijn rouwproces omtrent ongewilde kinderloosheid hier geschreven heb. Sinds dat weekend voel ik me lichter, opener en heb ik mezelf, en mijn situatie, leren accepteren. Ik ervaar nog steeds moeilijke momenten, echter, deze definiëren mij niet meer als vrouw zijnde. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor wat deze ervaring met Jody, Gateway Women en de vrouwen in deze community mij hebben gebracht. Nu wil ik het graag doorgeven aan vrouwen in Nederland en België zodat ook zij dit kunnen ervaren. Niet alleen aan vrouwen die ongewild kinderloos zijn door kanker, maar aan alle vrouwen die, om welke reden dan ook, ongewild kinderloos zijn. Ik kijk er erg naar uit om jullie te verwelkomen op jouw Reignite Weekend!” karin@gateway-women.com

Gedurende een Reignite Weekend ga jij:

 • De aannames die de samenleving heeft over moeder-zijn (en niet moeder zijn) ontleden, en los laten wat niet bij jou “past”.
 • Kijken naar welke valse beelden, stigma’s en schaamte jij vasthoudt rondom de levenskeuzes die jij gemaakt hebt (en die voor jou gemaakt zijn), die geleidt hebben tot het niet hebben van het gezin waar je op gehoopt had.
 • Onderzoeken en uitdrukken van je onverwerkte verdriet over je ongewilde kinderloosheid; verdriet wat in onze cultuur amper erkend, begrepen of toegelaten wordt (waardoor wij dit zelf soms ook zo ervaren).
 • Terugkijken naar de dromen en doelen die je in je leven had, voordat je overtuigd raakte van het idee dat enkel het hebben van een kind er toe deed.
 • Het vuur opnieuw aanwakkeren voor jouw passie voor het leven en ga je nadenken over hoe jouw ‘Plan B’ voor een betekenisvol leven zonder kinderen er uit zou kunnen zien.
 • Je nieuwe “Tribe” ontmoeten, de leuke, sterke, wijze en grappige Nomos (non-moeders). We zijn met meer dan je denkt en we zijn niet de “huilende weirdo’s” die je wellicht angst aan jagen! In tegendeel, we zijn een club fantastische en moedige vrouwen bij elkaar…

De Beib, Eindhoven

De Bieb in de Oude Rechtbank op Stratumseind, Eindhoven is de elegante en moderne setting voor ons weekend samen!

Na de workshop en in de toekomst

De banden die worden gevormd gedurende het Reignite Weekend zijn erg special en de meeste vrouwen hebben veel steun aan deze vriendschappen tijdens het toepassen van de helende lessen van het weekend in hun dagelijkse levens. Zoals velen van ons hebben ervaren, is een van de onverwachte neveneffecten van ongewilde kinderloosheid het verlies van de vanzelfsprekende connecties die we hadden met onze vriendinnen doordat zij verhuizen naar een land dat “Moeder-zijn” heet. Een land waar wij niet naar toe kunnen, met een taal die wij nooit volledig machtig zullen worden. Nieuwe vriendschappen met Nomo’s (non-moeders) kunnen helpen dat verlies op te vullen, het dragelijk(er) te maken en zelfs plezierig! Het maakt het ook makkelijker om de vriendschappen met onze “moeder” vriendinnen te onderhouden omdat we niet meer zo vol zitten met een gevoel van jaloezie, verveeldheid en wrok jegens hen.  Tegen het einde van het weekend zullen we, op verschillende manieren, het onderhouden van het onderlinge contact bespreken, mocht je hier behoefte aan hebben.

Verdere details en hoe te boeken:

 • Wanneer: Zaterdag 14 en Zondag 15 April 2018
 • Tiid: Beide dagen van 9.30u tot 17.00u
 • Kosten: Boekingen voor 15 maart 2018: Vroegboekprijs € 395,-. Voor boekingen na 15 maart 2018 : € 450,-. Plaatsen zijn te boeken met een aanbetaling van € 150,- . Het volledige bedrag dient voor 1 april 2018 betaald te zijn om zo je deelname te garanderen. Zodra je geboekt hebt, zal Karin contact met je opnemen over de betaalwijze, hetzij via PayPal of bankoverschrijving.  Je kunt dan ook met haar overleggen over een betalingsplan, mocht dit nodig zijn. Neem gerust contact met Karin op over de betalingsvoorwaarden en andere vragen die je mocht hebben via: karin@gateway-women.com
 • Hoe te boeken: klik hier om te boeken en je aanbetaling te doen
 • Lunch & Breaks: Water, koffie en thee is voorzien. Lunch is niet voorzien echter zijn er voldoende restaurants, winkels en cafés in de buurt waar je gedurende de lunchpauze van 1 uur kunt lunchen. Je mag uiteraard zelf je lunch meenemen als je dit wilt. In de ochtend en in de middag nemen we 15 minuten pauze.
 • Locatie: DE BIEB, Stratumseind 32, 5611 ET Eindhoven, Nederland http://stadskamers.nl/services/de-bibliotheek/Routbeschrijving en Parkeren:
  Per openbaar vervoer: De Bieb bevindt zich op 10 minuten loopafstand van Eindhoven Centraal Station.
  Per auto: Indien je met de auto naar Eindhoven komt, volg dan de P-route naar het centrum van Eindhoven. Er zijn meerdere parkeer garages in het centrum van de stad die allemaal op loopafstand van De Bieb liggen. De dichtstbij zijnde parkeergarage is: QPark- Stadhuisplein of QPark: De Heuvelgalerie. In heel het centrum van Eindhoven geldt betaald parkeren. 2 alternatieve opties voor (iets) goedkoper parkeren zijn: Parkeerterrein  “De Tramstraat” (achter het Pullman hotel) of parkeerterrein “De Rungraaf”. Vanuit hier is het een kleine From  minuten lopen naar De Bieb op Stratumseind.
  Kom je op de fiets, parkeer dan je fiets de fietsenstalling bij de Heuvelgalerie, fietsen die buiten de stalling staan worden door de gemeente verwijderd! Vanaf de fietsenstalling loop je in 5 minuten naar De Bieb op Stratumseind.
  Link to Google Map.
 • Accommodatie: Accommodatie in Eindhoven kun je het beste boeken via: Airbnb.com – Verschillende type accommodaties tegen verschillende prijzen. Booking.com – Geeft je de keuze uit verschillende hotels, appartementen en B&B’s in het centrum van Eindhoven.
 • Aantal deelnemers: Om een veilige en vertrouwelijk sfeer te creëren, is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 12 vrouwen..
 • Voor wie is het Reignite Weekend bedoeld? Vrouwen van elke leeftijd, single of met partner, die graag kinderen hadden gewild, maar voor wie dit om welke reden dan ook niet gelukt is.  Als jij graag vooruit wil en een leven wilt wat betekenis heeft en jou voldoening heeft zonder “biologische” kinderen, dan is dit weekend voor jou!
 • Annuleringsvoorwaarden: Je aanbetaling van € 150,- wordt niet terugbetaald bij een  annulering. Als je voor 21 maart 2018 annuleert, kun je een verzoek indienen om je gemaakte betaling terug te vragen (exclusief de aanbetaling van € 150,-). Annuleringen gedaan na 21 maart 2018 worden enkel vergoedt (exclusief de aanbetaling van € 150,-) als we jouw plaats in de workshop hebben kunnen verkopen aan iemand anders.
 • Voor overige vragen:  Neem direct contact op met Karin Enfield via karin@gateway-women.comJe kunt ook contact opnemen (enkel in het Engels!) met GWs Community Manager, Helen: helen@gateway-women.com of met Jody zelf via  private@gateway-women.com

Getuigenissen van vrouwen die eerder deelgenomen hebben aan Reignite Weekends:

Het was zo’n behulpzame en fantastische workshop. Heel fijn om tijd door te brengen met andere Gateway Women en het heeft mij geleerd om mezelf uit te dagen om de weg naar mijn plan B te gaan zien.  (Tilly, 48)

Ik heb geen woorden voor het ongelofelijke positieve effect dat het vinden van Gateway women en het bijwonen van een Reignite weekend, heeft gehad op mijn kijk op het leven, mijn relaties en mijn reacties op moeders en baby’s! (Kate, 43)

Nadat ik een dieptepunt had bereikt, wilde ik de workshop eens proberen. Het was een heel fijn weekend. De ruimte krijgen om na te denken en te praten over mijn gevoelens met lotgenoten heeft mij enorm geholpen. (Leila, 39)

De workshop was fantastisch; goede structuur, helder en relevant wat mij heeft geholpen om het trauma, waar ik mee worstel sinds ik weet dat wij geen kinderen kunnen krijgen, te begrijpen. Ik heb prachtige vrouwen ontmoet wiens dappere en moedige verhalen, over het omgaan met tegenslagen, me altijd bij zullen blijven. Bedankt voor het geven van hoop! (Janet, 47)

Ik heb een Reignite Weekend bijgewoond en kan het ten harte aanbevelen. Mocht je niet zeker zijn of je moet gaan, dan zou ik zeggen; Gaan! Je bent in veilige handen en een veilige omgeving, je verhaal delen met andere Gateway Women helpt enorm en de oefeningen zetten je aan het denken, op een goede manier. (Laura, 42)

Ik heb lang vastgezeten in mijn verdriet wat maar niet over ging. Het weekend heeft mij geholpen om te begrijpen wat ik precies voelde en waarom. Eenmaal thuis voelde ik me voor het eerst in lange tijd weer lichter, positiever en zachter van binnen. (Becky, 52)

Het was verwonderlijk om te realiseren dat ik niet alleen was, andere vrouwen deelden mijn pijn, zorg en angst, ieder met haar eigen verhaal en ieder met de behoefte om verder te gaan met hun leven maar niet weten hoe of wat.  Ik nam de sprong in het diepe en schreef me in voor workshop niet wetende wat ik kon verwachten en of het wel iets voor mij zou zijn… Het was het beste wat ik heb kunnen doen!  (Kristian, 42)

Ik heb dit weekend bijgewoond met flinke kriebels van de zenuwen in mijn buik, maar het was een van de beste dingen die ik gedaan heb. Ik heb meer handvatten om vooruit te kunnen gaan met mijn Plan B. Het mooiste was het ontmoeten van lotgenoten en te ervaren dat ik niet alleen ben. (Faye, 41)

 

%d bloggers like this: